söndag 20 december 2009

Mer snö väntas....

Känns lite spännande inför resa söderut på julafton....ska visst i princip bli snöstorm....lovely. Lika bra att vi försöker trycka med lillasysteri vår bil även om det blir trångt. Vi får skippa snowracer och hoppas att kusinerna kan samsas:-)

Är lite seg idag, blev inte bättre av att diskmaskinen valde att inte fungera....det kommer inte in ngt vatten i den, och det är ju en förutsättning för ren disk.....Vi får väl kolla på det senare, det är väl någon rengöring av något som ska till gissar jag.

Dagens ljuspunkt var annars grannarna som bjöd på fantastisk brunch vid 10-snåret!! Så härligt! Igårkväll var vi ett gäng hos en annan granne, jag är verkligen tacksam över att ha vänner så nära. Vi är alla i samma sits kan man väl säga och vi försöker ställa upp för varandra, och det bästa av allt är ändå att det verkligen känns som att vi har kommit varandra nära! Det är ju definitivt inget man kan räkna med, men det har verkligen blivit så. :-)

Just nu tittar vi på Blood Diamond, riktigt bra, men jobbig. Ibland undrar man vad vi alla håller på med. Det vimlar i alla fall av i-landsproblem i våra liv. Måste arbeta på att ha distans till sin verklighet och att försöka präglas av tacksamhet. Vissa dagar svårare än andra, men det måste vara en strävan. Filmen är inte som "Ruwanda", lite mer Hollywood men kemin är grym så jag köper det. Men jag har inte sett slutet än...det är dock lovande. Huvudpersonen har inte förändrats så jättemycket till det bättre.....tänker mig att det nog inte blir någon hollywood-ending....och det brukar göra filmen bättre men tyngre för själen.... Men ibland är det bra för själen att lida.

1 kommentar:

FatCat sa...

ja, lillasyster yster kan nog squeezas in. vi löser det. det blir kalasbra. hoppas du får vila ordentligt nu. kram